Startsidan
Om klubben
Funktionärer
Bli medlem

Fridyk
Apparatdyk
Fensim
UV-rugby
UV-Foto
Marinbiologi
Marinarkeologi
Aktiviteter
Aktivitetsplan
Träningstider
Dykplatser
Arkiv

Kurser
Butiken
Länkar
Kontakt

SSDFTill Svenska Sportdykarförbundets hemsida

 
Om Klubben

Ytown Diving Team är en dykklubb i Ystad med lokala intressen som bildades den 1:e april 1993. 
Den 1:e april 2023 hade klubben verkat i hela 30 år!

Ytown Diving Team har en dykerfarenhet som få andra klubbar i Sverige. Flertalet av våra medlemmar gjorde sina första dyk redan på 60-talet och är fortfarande aktiva. Trots detta har vi en stor spridning av åldrarna inom klubben.

Vi har konstaterat att vår klubb behövs då vi idag är helt ensamma på orten som helt uppfyller villkoren för att rätt få bedriva internationell dykutbildning som dessutom är direkt anpassad till SSDF/RF-anslutna klubbar. I vår klubb utbildar vi i CMAS-systemet vilket borgar för att du får en mycket gedigen dykutbildning.

CMAS finns idag representerat i nästan hela världen!

Ytown Diving Team är en suverän och unik klubb där vi ger medlemmarna det de inte kan få i andra klubbar. Den som t.ex. tröttnat på vanlig dykverksamhet kan vi ge något utöver det vanliga. Detta beroende på ett enormt stort kontaktnät inom dykerivärlden samt den stora dykerfarenhet och breda kunnande vi har inom klubben. Ytown Diving Team är en unik och annorlunda klubb och kommer så att förbli även i framtiden.
 

 

Prova på dyk för våra fridykare

Ytown Diving Teams målsättning är att ge medlemmarna stor variation på naturdyk, vrakdyk, säkra, exklusiva och annorlunda dykupplevelser såväl inom- som utomlands!

Ytown Diving Team´s filosofi bygger på att ej själva äga dyrbar tids- och underhållskrävande egendom såsom olika dykbåtar, klubbhus, kompressorer o.s.v. Vi har istället valt att hyra det vi behöver där vi för tillfället vill utöva våra olika aktiviteter oavsett om det är här i Sverige, Norge Filippinerna eller någon annan stans på jorden. Genom bra avtal med olika aktörer har vi på detta sätt hittat den optimala lösningen för att på ett roligt och trivsamt sätt få ut det mesta möjliga av vår sport till för våra medlemmar överkomliga kostnader.

För den som vill dyka och träna regelbundet inom- och utomhus har vi även ordnade träningsmöjligheter i bassäng, för alla ålderskategorier i Ystad Arena och i Nybrostrand sommartid! Där tränar vi allt ifrån motionssim, fridykning, fensim, UV-rugby till apparatövning. Vi anser att tillgång till bassäng är den bästa grunden till att kunna upprätthålla sin kondition och den höga dykfärdighet som krävs samt vikten av att regelbundet kunna träffas även i andra sammanhang, byta erfarenheter samt ge nya impulser till vidarutveckling.
 

Hajspaning!


Y-town Diving Team - Ystad
Grundad
1993-04-01


 

VÅRA SPONSORER:


Ystads Dyk & Marin - Hela Sveriges dykbutik nu!
 


CMAS logo