Startsidan

SSDF

Till Svenska Sportdykarförbundets hemsida

Om Klubben

Ytown Diving Team är en mycket aktiv dykklubb i Ystad som bildades den 1:e april 1993.
Den 1:e april 2018 fyllde klubben 25 år!
2007 blev klubben Skånes största dykarklubb
med totalt 134 medlemmar!

Ytown Diving Team har en dykerfarenhet som få andra klubbar i Sverige. Därför har man i klubbstyrelsen och de olika utskotten kunnat tillsätta mycket erfarna funktionärer med hög kompetens. Flertalet av våra medlemmar gjorde sina första dyk redan på 60-talet och är fortfarande aktiva. Trots detta har vi en stor spridning av åldrarna inom klubben.

Vi har konstaterat att vår klubb behövs då vi idag är helt ensamma på orten som helt uppfyller villkoren för att rätt få bedriva internationell dykutbildning som dessutom är direkt anpassad till SSDF/RF-anslutna klubbar. I vår klubb utbildar vi i CMAS-systemet vilket borgar för att du får en mycket gedigen dykutbildning.

CMAS finns idag representerat i nästan hela världen! Enbart i vår egen klubb finns idag 2 st CMAS-dykinstruktörer, ca 6 st dykledare och ca 6 st fridykarinstruktörer!

Ytown Diving Team är en suverän och unik klubb där vi ger medlemmarna det de inte kan få i andra klubbar. Den som t.ex. tröttnat på vanlig dykverksamhet kan vi ge något utöver det vanliga. Detta beroende på ett enormt stort kontaktnät inom dykerivärlden samt den stora dykerfarenhet och breda kunnande vi har inom klubben. Ytown Diving Team är en annorlunda klubb och kommer så att förbli även i framtiden.

Prova på dyk för våra fridykare

Ytown Diving Teams målsättning är att ge medlemmarna stor variation på naturdyk, vrakdyk, säkra, exklusiva och annorlunda dykupplevelser såväl inom- som utomlands!

En av Ytown Diving Team´s filosofi bygger mycket på att ej själva äga dyrbar tids- och underhållskrävande egendom såsom dykbåtar, klubbhus o.s.v. Vi har istället valt att hyra det vi behöver där vi för tillfället vill utöva våra olika aktiviteter oavsett om det är här i Sverige, Norge Filippinerna eller någon annan stans på jorden. Genom bra avtal med olika aktörer har vi på detta sätt hittat den optimala lösningen för att på ett roligt och trivsamt sätt få ut det mesta möjliga av vår sport till för våra medlemmar överkomliga kostnader.

För den som vill dyka och träna regelbundet inom- och utomhus har vi även ordnade träningsmöjligheter i bassäng, för alla ålderskategorier i Ystad Arena och i Nybrostrand sommartid! Där tränar vi allt ifrån fridykning, fensim, UV-rugby till apparatdykning. Vi anser att tillgång till bassäng är den bästa grunden till att kunna upprätthålla sin kondition och den höga dykfärdighet som krävs samt vikten av att regelbundet kunna träffas även i andra sammanhang, byta erfarenheter samt ge nya impulser till vidarutveckling.

Hajspaning!

Y-town Diving Team - Ystad
Grundad
1993-04-01

2018-04-01

Vad gör du med dina
pantburkar utan pant?

Hitta till oss - klicka här!

Du kan lämna alla dina
pantburkar och petflaskor
hos oss!
Med eller utan pant. Även
utländska och skadade!
Då gör du både miljön och
vår förening en tjänst!
Vi gör det enklare för dig!

Välkommen till
Ytown Diving Team
Borgmästaregatan 5
Ystad

VÅRA SPONSORER:

Ystads Dyk & Marin - Hela Sveriges dykbutik nu!

CMAS logo