Startsidan
Om klubben
Funktionärer
Bli medlem

Fridyk
Apparatdyk
Fensim
UV-rugby
UV-Foto
Marinbiologi
Marinarkeologi
Aktiviteter
Aktivitetsplan
Träningstider
Dykplatser

Kurser
Butiken
Länkar
Kontakt

SSDFTill Svenska Sportdykarförbundets hemsida

Marinbiologi

Läran om allt liv i havet. Ett outtömligt ämne, där vi tack vare teknikens framsteg har kunnat börja studera havets livsformer. Om vi under vår kvällspromenad med hunden skulle möta en varelse som vår fantasi på intet sätt kunde relatera till skulle vi sannolikt bli både överraskade och nyfikna. Kanske kan den känslan jämföras med många dykares upplevelser när de kommer ur vattnet och med lysande ögon berättar: "Jag såg en sån och den var så här stor och alldeles klarröd och det såg ut som den andades. Vad är det?"

Att känna igen det vi ser kan vara början till ett livslångt intresse för en speciell art. Hur den har utvecklats, var den lever och hur vi människor har påverkat förutsättningarna för dess fortlevnad. Som dykare har vi unika möjligheter att observera, undersöka, dokumentera och dela med oss av en värld som det är få förunnat att ha tillgång till. Vi har också möjlighet att engagera oss själva och vår omgivning i att värna om den miljö som vi
ursprungligen kommer ifrån. I våra nordiska vatten finns det både hajar, bläckfiskar, nakensnäckor och färgstarka fiskar som ofta förknippas med en tropisk miljö.
Många av västkustens dykplatser är helt klart otroligt fina. Men även Östersjön bjuder på sällsamma syner under ytan. Skådespelet är delvis det samma som vid västkusten, men aktörerna är andra och färre.

Du kan läsa mer om Marinbiologi här > SSDF

Bohuslän - Väderöarna                                        För större bild - klicka på bilden!

Visayan See - Malapasqua IslandPhilippinerna

Jessica Lundgren, Marinbiolog

De 4 översta bilderna har vi tagit på Väderöarna i Bohuslän
och de 4 nedersta på Malapasqua Island i Philippinerna .

 


Y-town Diving Team - Ystad


VÅRA SPONSORER:
Ystads Dyk & Marin - Hela Sveriges dykbutik nu!
 


CMAS logo